Autopech

Na de een plaspauze en de chauffeurswissel, begonnen we opgewekt aan de laatste 250 km. van die dag. Echter, direct bij het optrekken ging het mis, de auto had geen trekkracht meer. Een storingsmelding gaf aan dat er met de inspuiting iets aan de hand was. Maar ja, wat doe je. Je rijdt op de autoweg en kunt geen kant op. Via de vluchtstrook doorgereden naar de eerste de beste parkeerplaats. Daar de verhuurder van de auto gebeld en toen dat geen oplossing gaf, de ANWB gebeld. Zij hebben vervolgens de Poolse ANWB ingeschakeld en deze instantie heeft een garage ingeschakeld. Althans dat dachten wij. Na lang wachten kwam er een auto-ambulance om de auto op te halen. We waren stomverbaasd en hebben dat ook kenbaar gemaakt. Dit ondanks de taalbarrière, de Polen spraken geen enkel woord over de grens. Maar weer met de ANWB gebeld om te weten te komen hoe nu verder. In Nederland wordt de auto, als het maar enigszins kan, gerepareerd. Lukt dat niet, dan wordt de auto naar een garage gebracht. Na heel veel vijven en zessen, hebben de mensen van de auto-ambulance voor ons gezelschap van 8 personen een taxi gebeld. 
We moesten echter veel geduld hebben, pas na meer dan een uur wachten, kwamen er eindelijk 2 taxi's voor rijden.
Ondertussen hadden we het hotel voor de nacht in Legnica geannuleerd en een hotel in de directe omgeving besproken. Hier werden we door de taxichauffeurs naar toe gereden. Een mooi hotel voor een redelijke prijs. Dat moest ook wel, we hebben immers 4 kamers nodig. Daarna hebben we met elkaar heerlijk gegeten. 
Maandag wordt de auto gerepareerd. En dan is het afwachten wanneer de auto klaar is. Dus ook van zondag op maandagnacht het hotel besproken. Met een optie voor nog een nacht, voor het geval alles tegenzit. 
Wordt vervolgd.

Populaire posts van deze blog

Rit naar Krakau 26 september 2023

Krakau 5 december 2023

Foundation Dobro