Foundation Dobro

We hebben op 11 februari zoveel goederen ontvangen dat we wel "verplicht" zijn om het restant, aangevuld met kleding van de Friese Rijders, naar Krakau te brengen. Het wachten was op financiële middelen om de reis te bekostigen. Daarnaast hopen we, net als de laatste keer, Agnes mee te nemen naar de supermarkt om, voor onze rekening, babyvoeding, luiers, melkpoeder en de meest noodzakelijke levensbehoeften te kopen. Hiervoor hebben we nog geld nodig. Op 30 maart gaan we, Hillebrand en ik, weer rijden. Mogen we nogmaals op u rekenen? 

We mochten inderdaad weer op u rekenen. Geweldig! Er is genoeg geld voor de reis en om met Agnes boodschappen te doen in Krakau. Onze garage is behoorlijk gevuld. En er komt nog steeds meer bij.
Morgenmiddag gaan we thuis laden en dan bij Wolthuizen. Is de bus dan nog niet vol, dan rijden we naar een depot van Friese Rijders in Donkerbroek.

Volgeladen met hulpgoederen uit Heerenveen.
Dankzij Wolthuizen 4 dozen met nieuwe sweaters meegekregen. Deze zouden worden vernietigd. In Krakau en Oekraïne zijn ze er blij mee. Ach, dan weten ze ook waar de gulle gevers vandaan komen. ;-)

Daarna aangevuld met goederen uit het depot van de Friese Rijders in Donkerbroek. De bus is werkelijk tot de nok gevuld. Ditmaal hebben we een grotere bus dan bij de vorige rit.

Vanmorgen was het vroeg dag. Om 2.00 uur ging de wekker, om 2.15 uur zaten we in de bus.

De reis verloopt spoedig. Om 3.15 uur waren we in Duitsland, om 9.15 uur in Polen.
Het weer is goed en de stemming aan boord is uitstekend. ;-)
We hopen tussen 15.00 en 16.00 uur in Krakau te zijn.

We hebben net in totaal ca. 35 minuten stil gestaan door werkzaamheden. Jammer, we lagen mooi op schema. We naderen nu Wroclaw. Nog 259 km. te gaan naar Krakau.

Hillebrand doet het nog goed! Man in action!

De volgeladen bus. Het kwam ons al tegemoet toen we de deur openden.

Om 15.20 uur kwamen we aan bij Agnes. We hebben de auto uitgeladen en hebben nu tijd voor een kopje koffie en kopje thee. Uiteraard met iets zoet erbij. ;-)


Met vereende krachten werd de bus uitgeladen.

Wat past er veel in zo'n grote bus!!
Na het uitladen zijn we naar de supermarkt vertrokken. We mochten, namens jullie, weer 3 winkelwagentjes vol vooral baby gerelateerde boodschappen aanbieden. Ze was hier heel erg blij mee!

Agnes moest iets van de andere kant hebben. Dan moet je dus over al onze ingebrachte kleding heen. Oftewel: Climb every mountain!

Na een heerlijk diner bij Agnes zijn we om even voor 19.00 uur vertrokken naar ons appartement.
Na een rit van 2,25 uur, mede door een ongeluk onderweg kwamen wij aan in Niemodlin.
Daar liggen we nu bij te komen van de lange reis.
Eerst maar even slapen. Morgen is het opnieuw vroeg dag.

Vanmorgen om 6.00 uur ging de wekker weer.
Om ca. 6.30 uur zaten we weer in de bus. Een banaantje en rijden maar. Onderweg nog even een mueslibol en een krentenbol gegeten. Vanaf het appartement waar we zaten, was het precies 1000 km. naar huis.

Op de grens van Polen - Duitsland.
En dan... is er koffie!

Na een voorspoedige terugreis kwamen we gistermiddag in Nederland aan. Ik heb Hillebrand naar Vries gebracht. Toen richting Marum om de bus te wassen en in te leveren.
Hierna was het tijd om naar huis in Heerenveen te gaan.

Bedankt voor het meelezen en meeleven!
Dankzij jullie mochten wij tot zegen zijn in Krakau.
Wordt vervolgd?

Fijn weekend!

Populaire posts van deze blog

Rit naar Krakau 26 september 2023

Krakau 5 december 2023