Krakau juni 2023

Hillebrand en ik gaan weer naar Krakau.
In goede samenwerking met PKN Trinitas hebben we een kleding-en voedselactie georganiseerd. Ook de Fonteinkerk sloot bij deze actie aan. Vorige week zondag kregen alle kerkgangers een flyer mee met het verzoek om vanaf maandag t/m vrijdag tussen 17.00 en 19.00 uur kleding en/of voedsel in leveren op de Wederik 9. Hieraan werd zeer royaal gevolg gegeven. We konden bijna niet meer door de garage naar buiten. Afgelopen zaterdag was er nog de mogelijkheid om bij Wolthuizen Verhuizingen kleding en/of voedsel in te leveren. Hans had 2 containers klaar gezet. Daarnaast stond er ook weer koffie en thee klaar.

Hans en Nelienke bedankt voor de gastvrijheid!

Met hulp van Els, Hillebrand, Jetty, Lidy en Nelienke werden alle zakken en dozen verwerkt en in de container opgeslagen.
Omdat de container nog niet tot de rand was gevuld is er afgelopen zondag in Trinitas, de Fonteinkerk en de Goede Herderkerk nog een oproep gedaan om ook maandag en dinsdag van 17.00 tot 19.00 uur goederen in te leveren.

D.V. 15 juni 2023 hopen Hillebrand en ik weer naar Krakau af te reizen.
Uiteraard hopen we dat de bus dan tot de rand is gevuld met hulpgoederen.

Woensdagmiddag begon het circus. Eerst naar Marum om de bus te halen, daarna naar ons huis om alle goederen die maandag en dinsdag zijn gebracht in te laden, vervolgens naar Wolthuizen om de container leeg te halen. 

Helaas was de bus nog niet vol. 

Na overleg met de Friese Rijders mochten we in Ureterp de bus vol laden.

Het is vandaag de reisdag, om 1.50 uur ging de wekker. Even wat opfrissen en om 2.15 uur rijden.
Na 1 uur rijden, reden we Duitsland in. Het was en is (5.00 uur) erg rustig op de weg.
Om 6.45 uur even een kop cappuccino gedronken, even getankt en een plaspauze en verder maar weer.
We hebben net iets bijzonder natuurfenomeen meegemaakt. Er vielen druppels water naar beneden. We hebben de ruitenwissers maar aan gedaan, anders zagen we niets meer.
Het is nu 11.00 uur, we naderen de Poolse grens.

Nauwelijks de grens over en...

We zijn veilig aangekomen bij Agnes in Krakau.
Met buien onderweg. Bijzonder te zien.


Na de koffie hebben wij de inhoud van de bus gelost.
De goulash en de pizza smaakte uitstekend.
Vervolgens hebben wij met Agnes boodschappen gedaan. Opnieuw 3 wagentjes vol. Namens Agnes en haar medewerkers "een grote dank je wel!"
We zijn nu op weg naar een plaats in de buurt van Opole, daar hebben we een plek om te slapen gereserveerd.
We hebben heerlijk geslapen in een ruim appartement. Het was van alle gemakken voorzien. Hiervan hebben we geen gebruik gemaakt. We waren te moe en zijn direct gaan slapen. 

Na een goede nachtrust waren we om 5.30 uur wakker. Na ons te hebben gewassen, zaten we om 6.00 uur weer in de auto. Nog 1000 km. te gaan.

Dankbaar dat we een goede en veilige reis hebben gehad. Om 16.30 uur was de auto weer schoon en de tank gevuld. Even na 17.00 uur waren we thuis.

Wij zijn jullie dankbaar voor het brengen van de hulpgoederen, het storten van geld voor de transportkosten, het laden van de goederen, het ter beschikking stellen van de ruimte om goederen in ontvangst te nemen etc.

We hopen in juli weer in actie te komen.


Populaire posts van deze blog

Rit naar Krakau 26 september 2023

Krakau 5 december 2023

Foundation Dobro